Sara Wolfert – HIDE HOLE PARK


HIDE HOLE PARK
Sara Wolfert
13e november – 27e november 2010
Vernissage 13e november kl. 14-16.30 på DKTUS & 18.30-21.00 Lilla Baren Riche.

HIDE HOLE PARK är en utställning av konstnären Sara Wolfert. Utställningen består av en serie handritade teckningar som animerats och gjorts interaktiva med digital teknik. Betraktaren kan förflyttas genom miljöerna som stilmässigt påminner om den sorters visionära skissteckningar arkitekter använder som presentationsunderlag i utformandet av framtida stadsdelar.

I sina tidigare verk har Wolfert arbetat med frågor kring äganderätt i virtuella såväl som fysiska rum. Projektet HIDE HOLE PARK tar som utgångspunkt parken som en offentlig plats för rekreation; ett avskiljt och definierat utrymme som erbjuder ett slags avbrott i stadsmiljön som annars präglas av en social statusförvandlingsprocess med utestängning som följd. Utställningen presenteras på två platser i Stockholm, på Riche lilla baren och DKTUS i Gamla Stan. Projektet utgår ifrån parkens sociala och kulturella betydelse i det offentliga rummet, en betydelse som både skiftat historiskt och kan framhållas i relation till de båda platsernas där verket visas. På Riche kan verket ses som en bearbetning av krogrummet som belyser dess specifika funktion som mötesplats i Stockholm. På DKTUS, ett dolt galleri i turisttäta Gamla Stan, befinner vi oss i en av Stockholms äldsta bevarade källare, invid vad som en gång var slottets matträdgård och en plats för rekreation och underhållning med historiska kopplingar till hovlivet. Här fungerar verket som en psykogeografisk multiteckning av parken och dess komplexa relation till det offentliga rummet.

Sara Wolfert är masterstudent i fri konst på Konstfack. Hon har tidigare ställt ut på Projetáveis – 7ª Bienal do Mercosul tillsammans med Mathias Tervo (2009) och deltog tillsammans med (dåvarande) Piratbyrån / The Bureau of Piracy i Venedigbiennalen (2009) och Manifesta 7 (2008). I samarbete med Lina Persdotter Carlsson deltog hon med projektet The Men and Women’s Club i Who Makes and Owns Your Work (2007) anordnat av Iaspis.

HIDE HOLE PARK är curerad av Nathalie Åhbeck och pågår till och med 27e november.
Programmering och tack till Mathias Tervo.

Advertisement

Comments are closed.

 • Contact:
  Bollhustäppan
  Trädgårdsgatan 4, 111 31
  Gamla Stan, Stockholm
  Sweden

  +46 708 763301

%d bloggers like this: