Screening: Fru Talman

frutalman

Tisdagen den 11e mars välkomnar DKTUS till en screening av Fru Talman, ett videoperformance av Frida Yngström och Åskar Brickman tillsammans med skådespelaren Carl Kumlin.

I filmen ser vi anteckningar som ligger utspridda i ett rum runt skådespelaren, som improviserar fram ett narrativ genom att slumpmässigt välja bland de anteckningar han finner runt omkring sig.

Materialet kom till under researchliknande former under sommaren 2013 i Stockholm, Falun och Borlänge och består av skisser och texter där det privata ställs mot det allmänna. Frida och Åskars egna tankar eller tankar de hört uttalas av människor runt omkring dem blandas med klassiskt skisstecknande som får tolkas fritt av skådespelaren. I det ospecifika sammanhanget av lösryckta meningar accepterar vi slutligen en sammanhängande text då Carl förkroppsligar den i en 20 minuter lång monolog. Men narrativet blir aldrig fullt ut en historia, utan rymmer olika människors röster och pusselbitar från skilda händelser som ppmärksammats av konstnärerna. Det blir upp till betraktaren att fylla i pusslet med sina egna privata erfarenheter.

Filmen visas i två pass, tisdagen den 11/3, kl 18:30-21:00.

Advertisement

Comments are closed.

 • Contact:
  Bollhustäppan
  Trädgårdsgatan 4, 111 31
  Gamla Stan, Stockholm
  Sweden

  +46 708 763301

%d bloggers like this: